Ekofarma Požaha

Mouka (mletí dle Vašich poždavků, jemně - na palačinky, koláčem buchty, na chléb - zase trochu jinak :-))


Zrno je z ekofarmy, která obiloviny sama pěstuje i zpracovává. Mouka je pomleta (zpracována) čerstvě, než si ji odeberete.


Zrno je mleto mezi kameny, tím získáme celozrnnou mouku zaručeně čerstvou.Taková čerstvě umletá mouka krásně voní, skvěle chutná a jsou v ní zachovány všechny živiny i kvalitní nenasycené mastné kyseliny.


Proč jíst celozrnné obiloviny
• zásobují tělo složitými cukry - polysacharidy - které uvolňují energii pozvolna a tím šetří slinivku břišní (nedochází k prudkým výkyvům hladiny krevního cukru),
• obsahují mnoho živin: sacharidy, bílkoviny, tuky - zdravé nenasycené mastné kyseliny, vitamíny, minerály (zejména B vitamíny a vitamín E, ale i hořčík, železo, zinek, draslík, vápník) a vlákninu
• vláknina podporuje trávení, střevní peristaltiku, váže na sebe škodlivé látky a je skvělou prevencí proti kandidě a zácpě, obsahují vitamín B – posilují nervovou soustavu…….


Pozor na nákup starší celozrné mouky v obchodech
Celozrnná mouka je namleta z celého zrna. Oproti bílé mouce obsahuje tato mouka i otruby a větší část klíčku. Klíček obsahuje přírodní oleje, které postupně žluknou. Proces žluknutí je urychlován nevhodným uskladňováním - tedy na světle a při vyšší teplotě. Jak mouka stárne, ztrácí se také určité procento enzymů a vitaminů. Jakékoli žluklé či zkažené potraviny jsou toxické.


Mouku nejlépe skladujeme v chladu kolem 15 stupňů, maximálně 4 až 5 měsíců.

Žádné produkty od výrobce Ekofarma Požaha nebyly nalezeny....